Nieuws/Financieel
2284982
Financieel

#DOORBREKER Sem van Berkel jr. van Semmie.nl

Digitaal beleggen in gespreid bedje

Sem van Berkel jr.

Sem van Berkel jr.

Amsterdam - Met de kreet ’beleggen is niet voor iedereen weggelegd’ neemt Sem van Berkel jr. geen genoegen. Zijn laagdrempelige beleggingsplatform Semmie.nl is een warm bad voor particulieren met koudwatervrees.

Sem van Berkel jr.

Sem van Berkel jr.

Vanuit een voormalig garagepand in Amsterdam dat grondig is verbouwd, heeft Van Berkel flinke stappen gezet om zijn plaats in de beleggingswereld te veroveren. Het concept van Semmie is vooral gericht op het toegankelijker maken van beleggen voor particulieren. Op het digitale dashboard ziet de klant in één oogopslag hoe de beleggingsportefeuille er voor staat en is er altijd inzicht in de eigen rekening.

Volgens Van Berkel is er bij veel consumenten behoefte aan een simpel en eenvoudig beleggingsproduct, waarbij risico’s zo veel mogelijk uit de weg worden gegaan. „Veel mensen hebben geen tijd om te beleggen of vinden het te ingewikkeld. We spelen daar op in door alle rompslomp uit handen te nemen met het aanbieden van één modelportefeuille bestaande uit obligaties en aandelen, waarin je zelf kunt bepalen hoeveel risico je wilt nemen.”

Via Semmie is het ook mogelijk om met een beperkte inleg te beleggen. „Mensen kunnen bijvoorbeeld maandelijks een klein bedrag investeren voor de studie van hun kinderen of grootouders kunnen deelnemen voor een schenking aan hun kleinkinderen. Met behulp van ’fractioneel beleggen’, het kopen van fracties van aandelen, kan toch een gespreide portefeuille worden samengesteld. Verder geven we in video’s een uitgebreide visie op de marktomstandigheden.”

Van Berkel wil de komende jaren flink doorgroeien met Semmie. „In de eerste plaats staat het verder stroomlijnen van het gebruikersplatform hoog op de agenda. Ook het in eigen huis bouwen van onder meer het chatprogramma dat nu nog extern is aangeschaft, heeft grote prioriteit. Daarnaast is het bedoeling om in de toekomst een 24/7 klantenservice aan te gaan bieden om particulieren buiten Nederland beter van dienst te zijn.”

De beurswijheden van superbelegger Warren Buffett worden bij Semmie.nl ter harte genomen. Van Berkel jr benadrukt dat een goede spreiding en een horizon op de lange termijn historisch gezien de beste resultaten opleveren. Beleggen voorbij de waan van de dag is in zijn strategie eveneens van belang, al is er volgens hem tegelijktertijd geen sprake van achterover leunen, maar staat het dagelijks actief monitoren van de beleggingen centraal.