Nieuws/Financieel
2286070
Financieel

Fox verhoogt bod op Sky

Londen - Mediaconcern 21st Century Fox heeft zijn bod op zijn Britse branchegenoot Sky verhoogd. Het concern van mediamagnaat Rupert Murdoch is bereid 14 pond per aandeel te betalen voor de aandelen Sky die het nog niet bezit. Daarmee wordt het Britse mediabedrijf gewaardeerd op 24,5 miljard pond (27,7 miljard euro).

Fox, dat al 39 procent van Sky in handen heeft, is in een overnameslag verwikkeld met kabelreus Comcast. De Amerikanen boden eerder 22 miljard pond voor Sky.

De strijd om Sky is onderdeel van een grotere overnametwist rond het leeuwendeel van de Fox-onderdelen tussen Comcast en entertainmentconcern Walt Disney. Die mikken beiden op schaalvergroting in de concurrentieslag met bedrijven als Amazon en Netflix.

Comcast plaatste eerder een bod van 65 miljard dollar op de Fox-onderdelen. Dat bod werd gedaan nadat Fox al akkoord was gegaan met een bod van Walt Disney van 52 miljard dollar. In een reactie op het Comcast-bod verhoogde Disney zijn bod op de entertainmentonderdelen van Fox tot 71 miljard dollar.