Nieuws/Financieel
2291631
Financieel

Wereldwijd meer geld in start-ups gestoken

De wereldwijde investeringen in start-ups zijn in het afgelopen kwartaal flink hoger uitgevallen dan in de eerste drie maanden van dit jaar. In totaal staken investeerders ruim 70 miljard dollar in beginnende technologiebedrijven en dat is ruim een vijfde meer, becijferde accountants- en adviesbureau KPMG. Het aantal transacties daalde juist flink naar 3108.

De grootste stijging van het geïnvesteerde bedrag was te vinden in Azië. Daar gingen de investeringen van 20,5 miljard dollar in het eerste kwartaal naar 36 miljard dollar van april tot en met juni. Acht van de tien grootste investeringen in het tweede kwartaal vonden bovendien plaats in China. Ook in de Verenigde Staten ging meer geld naar start-ups. In Europa namen de investeringen juist af van 6,1 miljard dollar naar 5,6 miljard dollar.

Investeerders steken steeds meer geld in landbouwtechnologie. Ook de autosector staat steeds meer in de belangstelling. Dat heeft onder meer te maken met de overgang naar elektrische en zelfrijdende auto's.