Nieuws/Financieel
2292775
Financieel

Medisch specialisten weg bij Slotervaartziekenhuis

Amsterdam - Het MC Slotervaart wil tien fte aan medisch specialisten boventallig verklaren. Het ziekenhuis voelt zich hiertoe gedwongen door de financiële situatie die is ontstaan. Dat zegt bestuursvoorzitter Willem de Boer tegen AT5.

Volgens De Boer is dit noodzakelijk vanwege de slechte financiële resultaten van de laatste jaren. „We zijn met de specialisten aan het nadenken over natuurlijk verloop en plaatsing in andere klinieken in de stad. We hopen dat er geen gedwongen ontslagen gaan vallen”, aldus de bestuursvoorzitter van het MC Slotervaart en de MC Groep Flevoland.

Faillissement

Eerder deze week kwam naar buiten dat de twee ziekenhuizen van zorgondernemer Loek Winter, waar De Boer bestuursvoorzitter van is, in financieel zwaar weer verkeren. Het verlies van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis over vorig jaar schat De Boer nu in op ongeveer €2 miljoen.

Dat is niet de enige donkere wolk die boven het Slotervaart hangt: de komende jaren moet €20 miljoen worden geïnvesteerd in achterstallig onderhoud. Mede vanwege de kuren met de klimaatbeheersing waren de operatiekamers en de spoedeisende hulp van 7 tot 10 juni vier dagen dicht, zo bleek uit onderzoek van Het Parool en NRC. De Boer wil via de bank of andere investeerders aan het benodigde geld komen. Het verminderen van het aantal medisch specialisten moet eveneens bijdragen aan een gezondere financiële situatie.

De medisch specialisten hebben zo hun twijfels over de aanpak van de bestuursvoorzitter. In mei stuurden zij al een brandbrief aan de Raad van Bestuur van het ziekenhuis, waarin de angst wordt uitgesproken voor een faillissement.