2295700
Financieel

Technologiebeurs VS klimt naar piek

New York - De Amerikaanse aandelenmarkten lieten donderdag duidelijk herstel zien na de terughoudendheid onder beleggers in de VS een dag eerder. Technologiebeurs Nasdaq tikte een nieuwe piek aan, terwijl de Dow Jones-index de grens van 25.000 punten weer in zicht kreeg. Optimisme over een sterk cijferseizoen woog zwaarder dan de aangewakkerde zorgen over de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

De leidende Dow-Jonesindex eindigde 0,9 procent hoger op 24.924,89 punten. De brede S&P 500 won ook 0,9 procent tot 2798 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,4 procent tot 7824 punten.

Het Amerikaanse macronieuws bracht weinig opwinding teweeg. Het maandelijkse inflatiecijfer van juni kwam uit op 2,9% op jaarbasis. De stijging van de consumentenprijzen is een belangrijk factor, omdat de Federal Reserve zijn rentebeleid daar deels op baseert. Verder viel het aantal steunaanvragen lager uit dan vorige week.

Beleggers in de VS rekenen er op dat vooral technologiefondsen met goede cijfers naar buiten zullen komen. Facebook en Amazon kregen er 2,2% respectievelijk bij 2,34. Apple won 1,7%.

Delta Air Lines stelde zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar naar beneden bij, wegens sterk gestegen brandstofprijzen, maar won toch 1,8%. De luchtvaartmaatschappij kwam ook met beter dan verwachte resultaten op de proppen.

Broadcom dook 13,7% omlaag na de definitieve overname van softwarebedrijf CA Technologies (+18,7%) voor bijna $19 miljard.

L Brands ging 12,1% onderuit. Het moederbedrijf van lingeriemerk Victoria's Secret meldde lager dan verwachte verkoopcijfers voor juni.