Nieuws/Financieel
2297260
Financieel

ING zet rente nóg lager

Nieuw dieptepunt voor spaarders

Amsterdam - ING zet de spaarrente nog lager dan de al ongekend lage rentes die we nu zien. Een spaarder krijgt bij de bank vanaf maandag 0,03 procent rente.

Daarmee is ING de eerste van de drie grootbanken die de spaarrente nog lager zet dan de 0,05 procent die ABN Amro en Rabobank nog altijd hanteren. Het gaat onder meer om de rente op de Oranje Spaarrekening, de meest gangbare spaarpot bij de bank.

De hakbijl gaat ook in de rentetarieven op de zogenoemde bonusrenterekening van de bank. Die stond nog op 0,10 procent, maar wordt nu gehalveerd naar 0,05 procent. ING is ondanks de verlaging niet de bank met de laagste spaarrente, dat is Triodos met 0 procent.

De historisch lage spaarrentes worden veroorzaakt door het beleid van de Europese Centrale Bank. Dat drukt de rentes omlaag. Maar de ECB heeft onlangs juist aangekondigd vanaf komend jaar te stoppen met dit beleid.

Voortaan automatisch via de mail nieuws over geld, hypotheek of pensioen ontvangen? Abonneer u dan hier gratis op de DFT Nieuwsbrief