Nieuws/Financieel
2299494
Financieel

Terugblik seminar: ’Plannen van Tesla niet te financieren’

Inspelen op een koersdaling van het aandeel Tesla zal in de tweede helft van 2018 beleggers geen windeieren gaan leggen. Deze opmerkelijke beurstip kwam gisteravond naar voren tijdens het seminar Visie en Tips: de 2e helft.

Volgens Koen Bender, vermogenbeheerder bij Mercurius, die samen met technisch analist Nico Bakker en Jim Tehupuring van Pro Beleggen aanwezig was op het seminar zijn de plannen van de elektrische autofabrikant Tesla met onder de bouw van een megafabriek in China niet te financieren. Hij wijst er verder op dat het einde van de cash bij het Amerikaanse bedrijf bijna in zicht is. Zijn beleggingstip was om te profiteren van de verwachte problemen bij Tesla en short te gaan op het aandeel.

Bakker gaat er van uit dat de AEX in de komende maanden de weg omhoog zal gaan vinden richting de vorige jaartop van boven de 570 punten. Hij gaat er van uit dat onder meer ASML goede zaken zal gaan doen.

Tehupuring ziet wat beren op de weg vanwege de onzekerheid over de handelsoorlog tussen Amerika en China en raadt beleggers aan vooral te kijken naar defensievere sectoren. Hij geeft mede de voorkeur aan PostNL.

Wilt u alle beleggingstips terugzien op het seminar georganiseerd door BNP Paribas Markets en gepresenteerd door Janneke Willemse? Klik dan op deze link.