2301439
Financieel

Vooruitblik beursweek: kwartaalcijfers en China

Stier op het Amsterdamse Beursplein

Stier op het Amsterdamse Beursplein

Amsterdam (DFT) - Op de Amsterdamse beurs start deze week het kwartaalcijferseizoen, met resultaten van onder meer beursgiganten ASML en Unilever. Beleggers kijken verder uit naar belangrijke cijfers uit China.

Stier op het Amsterdamse Beursplein

Stier op het Amsterdamse Beursplein

China, de een-na-grootste economie ter wereld, komt maandag met cijfers over de economische groei in het tweede kwartaal. Door persbureau Bloomberg geraadpleegde analisten verwachten een lichte afkoeling naar 6,7% op jaarbasis. Dat was 6,8% in het eerste kwartaal.

Ook op maandag is er de topontmoeting van president Donald Trump en zijn Russische collega Vladimir Poetin. ’s Middags komen de Amerikaanse financiële reuzen Bank of America en BlackRock met kwartaalresultaten, terwijl ’s avonds na het sluiten van Wall Street de streamingdienst Netflix zijn cijfers presenteert.

Dinsdagochtend komt navigatiebedrijf TomTom met zijn kwartaalcijfers, als eerste Nederlandse beursfonds van importantie. Die dag komt mogelijk ook meer helderheid over het Amerikaanse rentebeleid, als Federal Reserve-topman Powell het halfjaarlijkse verslag uitbrengt aan de bankencommissie van de Amerikaanse Senaat.

Woensdagochtend is het de beurt aan de Veldhovense chipmachinereus ASML en chemieconcern Akzo Nobel om hun cijfers bekend te maken.

Donderdag komt levens- en schoonmaakmiddelenreus Unilever met een kwartaalupdate, evenals vastgoedbedrijf NSI en groothandel Sligro.

Producten van Unilever

Producten van Unilever

In de technologiesector wordt donderdag ook uitgekeken naar de kwartaalresultaten van softwarereus Microsoft, na het sluiten van de Amerikaanse beurzen.

Vrijdag blikken op het Damrak voedingsconcern Wessanen en fietsenfabrikant Accell terug op het afgelopen kwartaal.