Nieuws/Financieel
2303135
Financieel

Coinbase helpt vijf cryptomunten omhoog

Alleen al de mededeling van het vooraanstaande handelsplatform Coinbase dat de toevoeging van Cardano, Basic Attention Token, Stellar’s lumens, Zcash en 0x wordt onderzocht, deed de prijzen van deze digitale valuta’s omhoog schieten.

Vrijdag werden er direct na de mededeling winsten tot 25% geboekt, waarna vanochtend door winstnemingen een lichte terugval volgde.

Op het Amerikaanse platform kan nu alleen in bitcoins, bitcoins cash, ethereums en litecoins gehandeld worden. Sinds begin dit jaar zijn de prijzen van deze crytovaluta’s sterk gedaald en dat heeft zijn weerslag op de belangstelling van beleggers en speculanten. De koersen van deze valuta’s kiezen dagelijks ook veelal dezelfde richting.

De koersen van de mogelijk nieuw op te nemen cryptovaluta’s ontwikkelen zich wat onafhankelijker van die van de bitcoin. Zo schoot de prijs van Zcash in mei omhoog na het nieuws dat de befaamde broers Winklevoss waren ingestapt. En zowel de prijs van Basic Attention Token als die van 0x staat na grote schommelingen rond het niveau van begin dit jaar.

Coinbase meldt dat het lang niet zeker is dat deze vijf cryptovaluta’s worden toegevoegd.

https://www.telegraaf.nl/financieel/2295944/animo-bitcoin-neemt-weer-snel-af

https://www.telegraaf.nl/video/2290564/miss-bitcoin-100-miljoen-voor-bitcoin-is-wel-heel-veel-geld