2308231
Financieel

Opsteker voor Deutsche Bank

FRANKFURT - Na kwartalen van misère, hangt bij Deutsche Bank maandag de vlag uit. De bank maakte over het tweede kwartaal flink meer inkomsten bekend dan vooraf verwacht.

Deutsche Bank rekent op ongeveer €400 miljoen aan netto-inkomsten over het tweede kwartaal van dit jaar. Dat is meer dan het dubbele dat analisten hadden voorspeld. Dat geldt ook voor de omzet van de grootste bank van Duitsland, die in deze periode opliep naar zo’n €700 miljoen.

Ook het halfjaarlijkse bedrijfsresultaat zit in de lift bij het geplaagde Deutsche Bank. Die liep in de eerste helft van 2018 op naar €6,6 miljard. Hiervan is €3,5 miljard voor rekening van de zakenbank.

Goed nieuws

De cijfers zijn echter voorlopig. Pas op 25 juli openbaart Deutsche Bank de definitieve kwartaalcijfers. Op de beurs in Frankfurt schoot maandag het aandeel Deutsche omhoog nadat het persbericht werd uitgegeven.

Deutsche Bank, tot voor kort de bankentrots van Duitsland en met afstand de grootste bank van Europa, kan het goede nieuws wel gebruiken. De bank schrijft al drie jaar op rij rode cijfers, vooral door slepende problemen bij de Amerikaanse zakenbank. De nieuwe ceo Christian Sewing wil de activiteiten in de VS afbouwen.