Nieuws/Financieel
2309567
Financieel

Interesse financiële reus stuwt bitcoin

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Cryptomunten als bitcoin, ripple en ethereum wonnen maandag op de verschillende handelsplatformen meer dan 5 procent aan waarde. Reden voor de opleving was de vermeende interesse van 's werelds grootst vermogensbeheerder BlackRock in digitale valuta.

BlackRock, met $6300 miljard in beheer, zou volgens berichten een team hebben gevormd om te onderzoeken hoe de vermogensbeheerder kan profiteren van de handel in cryptomunten en blockchain-technologie, het collectieve logboek waarin alle transacties worden bijgehouden. Mogelijk wil BlackRock een actieve rol gaan spelen op de termijnmarkt voor cryptomunten.

BlackRock liet in een reactie weten dat het een werkgroep heeft dat periodiek bijeenkomt om informatie uit te wisselen over blockchain en die bestaat uit medewerkers van verschillende bedrijfsonderdelen. „We houden ons al jaren bezig met blockchaintechnologie, waarbij we mogelijkheden zien voor gedeelde processen en gegevens tussen marktdeelnemers, clearing, afwikkeling en reconciliatie en vereenvoudigde effectenuitgifte.”