Nieuws/Financieel
2317025
Financieel

Tele2 positiever over rest van het jaar

Stockholm - Telecomaanbieder Tele2 heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. Het Zweedse bedrijf verdiende meer aan zijn mobiele abonnementen en streek ook meer winst op. Het gaat voor de rest van het jaar uit van hogere resultaten, zo maakte Tele2 bekend in een kwartaalupdate.

De opbrengsten voor Tele2 stegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar 6 procent tot een kleine 6,5 miljard Zweedse kroon (630 miljoen euro). Het bedrijfsresultaat (ebitda) nam met 13 procent toe tot een kleine 1,8 miljard kroon. De nettowinst kwam uit op 670 miljoen kroon, ruim een kwart hoger dan een jaar eerder.

Het Nederlandse onderdeel van Tele2 werd niet meegerekend bij de resultaten, gezien de aanstaande samenvoeging met T-Mobile Nederland. Volgens topvrouw Allison Kirkby zal de samenvoeging in het vierde kwartaal afgerond zijn.

Tele2 Nederland zag de omzet in het tweede kwartaal teruglopen ten opzichte van een jaar eerder, van ruim 1,7 miljard naar een kleine 1,6 miljard kroon. De tak wist evenwel het verlies terug te dringen door kostenbesparingen, waardoor onder de streep een min van 208 miljoen kroon stond. Dat was een jaar eerder nog een verlies van 290 kroon.