Nieuws/Financieel
2317264
Financieel

Column: Koopkansen voor trendbeleggers

De Amerikaanse beursindices liggen er technisch sterk bij. Mooie uptrends met thans wat stabilisatie als voorbereiding voor een vervolg van de bullenparade.

Prima moment voor trendbeleggers om alvast koopposities te overwegen om de aanstaande uitbraak van de bulls niet te missen. Ik bespreek gaarna de weekgrafiek van de Dow Jones index voor u en ik zal aangeven waar thans de kansen schuilen voor trendvolgende beleggers.

Sterke trendfase

We moeten terug naar maart 2016 om de meest recente upcross te zien van de koers met de gemiddelde lijn. Er ging toen op een stand van circa 17.500 een uptrend van start die thans nog valide is met recent een hoogtepunt op 26.616. Al die tijd is de koers niet onder de SMA lijn geweest, een sterke performance van de bulls. Echter, vanaf begin dit jaar zit de klad er een beetje in. Na het hoogtepunt op 26.616 vielen de bulls terug in een milde correctie tot aan de sterk opkrullende SMA lijn die prima dienst doet als vangnet. Met twee groene strepen iets onder de 24.000 grens zijn de bulls thans bezig met de voorbereiding voor een vervolg van de uptrend. Er worden immers witte candles geproduceerd, alle marktlensindicatoren staan in de plus, de bulls slijpen hun messen om uit te breken. Op mijn Dashboard zal met deze voortgang de UP status verschijnen, hetgeen een objectieve bevestiging is van een verse opleving in de actuele uptrend. De bulls aan de leiding dus.

Bulls op ramkoers

Maar het zal de stieren niet makkelijk worden gemaakt. Ik zie namelijk twee beren op de weg op respectievelijk 25.402 en de eerder genoemde 26.616. Deze moeten aan de kant worden gezet om volledig vrij baan te krijgen om nieuwe hoogterecords te vestigen. Mijn marktlensindicatoren sturen hier wel op aan, dus het lijkt een kwestie van tijd wanneer de huidige stabilisatie, ofwel correctie in tijd, plaats zal maken voor een overtuigende actiebeweging van de stier.

Het moge duidelijk zijn dat bij koersvorming onder de steunzone de ambities van de bulls zullen vervagen.

Hoe te handelen?

Voor trendbeleggers zijn er nu al wat koopkansen, bescheiden koopposities kunnen worden overwogen. Bij het passeren van de rode strepen zijn er additionele kansen met daarbij de mogelijkheid om posities uit te breiden. U ziet, Money Management speelt in deze marktfase een belangrijke rol. Meedoen met de bulls naarmate zij hun grip op het veld weten te vergroten, zo luidt de TA coaching aanbeveling voor Dow Jones trendbeleggers.

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.