Nieuws/Financieel
2317268
Financieel

'Tegenvallers AkzoNobel vooral eenmalig'

Amsterdam - Het tegenvallende aangepaste bedrijfsresultaat van AkzoNobel kwam vooral door eenmalige posten. Zonder die kosten voor onder meer de afsplitsing van Specialty Chemicals was de winstgevendheid juist iets beter dan gedacht. Dat schrijft een analist van KBC Securities in reactie op de tweedekwartaalcijfers.

Het aangepaste bedrijfsresultaat viel met 225 miljoen euro fors lager uit dan de 294 miljoen euro een jaar eerder. Naast transformatiekosten speelden ook valutaschommelingen een rol. De verkopen van decoratieve verven waren een duidelijk lichtpuntje.

Ook een analist van Baader wijst op de tegenvallende herstructureringskosten. Wel noemt hij de bewoording van de vooruitzichten positiever. Baader heeft een holdadvies op AkzoNobel.

Negatieve wisselkoerseffecten

Volgens ING blijft Akzo kampen met negatieve wisselkoerseffecten en hogere kosten voor ruwe materialen. Dat zorgde er al met al voor dat de brutowinst lager uitviel. Zonder de eenmalige posten presteerde Akzo goeddeels in lijn met de verwachtingen. Verder wijst ING op de opmerking van Akzo dat de tegenwind minder lijkt te worden.

ING handhaafde zijn hold-advies met een koersdoel van 80 euro. KBC volgt Akzo eveneens met een hold-advies en een koersdoel van 80 euro. Het aandeel stond omstreeks 09.45 uur 2,3 procent hoger in de AEX op 76,52 euro.