Nieuws/Financieel
2325902
Financieel

eBay in uitverkoop op rood Wall Street

New York - De Amerikaanse beurzen deden donderdag een stapje terug. Beleggers op Wall Street reageerden bedrukt op een grote stroom bedrijfsresultaten, waaronder die van eBay en Alcoa.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent lager op 25.065 punten. De brede S&P 500 leverde 0,4 procent in tot 2804 punten en techbeurs Nasdaq gaf ook 0,4 procent prijs, op 7825 punten.

President Donald Trump heeft hard uitgehaald naar de Europese Unie vanwege de recente boete tegen de Amerikaanse technologiegigant Google (min 1,1 procent). ,,Ze profiteren echt van de VS, maar niet meer voor lang'', twitterde Trump over Brussel. De financiële markten verwerken tevens de uitlatingen van de economische adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, die stelde dat de handelsgesprekken tussen de VS en China zijn vastgelopen.

Alcoa

Aluminiumproducent Alcoa moest het flink ontgelden te midden van alle handelsperikelen. De spanningen waren voor het bedrijf aanleiding om de financiële verwachtingen te verlagen, waarna beleggers het aandeel 13,4 procent lager zetten.

Webwinkel eBay ging 10,1 procent onderuit, ondanks dat het de afgelopen periode wel meer kopers naar zijn marktplaats wist te trekken. Dat leidde ook tot een hogere omzet en winst. Het bedrijf heeft zijn vooruitzichten voor de omzet in de rest van het jaar echter naar beneden bijgesteld.

Ook American Express stelde teleur. De creditcardmaatschappij leverde 2,7 procent aan beurswaarde in. Techconcern IBM kreeg de handen van beleggers wel op elkaar, met een plus van 3,3 procent.

Verder is bekend geworden dat de Amerikaanse kabelreus Comcast (plus 2,6 procent) geen poging meer zal wagen om onderdelen van 21st Century Fox (min 0,1 procent) in te lijven. Wel blijven de Amerikanen in de race voor het Britse mediabedrijf Sky.