Nieuws/Financieel
2326264
Financieel

Trump uit kritiek op rentebeleid Fed

Washington - De Amerikaanse president Donald Trump heeft stevige kritiek geuit op de recente renteverhogingen door de Federal Reserve. Daarmee zorgde de bewindsman voor veel opschudding, omdat de koepel van centrale banken onafhankelijk is en Trump zich dus helemaal niet met het rentebeleid mag bemoeien.

,,Ik ben er niet blij mee", stelde Trump in een interview met nieuwszender CNBC. Hij zei zich onder meer zorgen re maken over de timing van de rentestappen. Ook zou het monetaire beleid de Verenigde Staten economisch op achterstand kunnen zetten.

Op de financiële markten werd onmiddellijk gereageerd op de uitspraken. De koers van de dollar kwam bijvoorbeeld onder druk te staan. Trump erkende wel dat zijn opmerkingen ongebruikelijk waren, maar zei dat dit hem niet interesseerde. ,,Ik zeg gewoon hetzelfde dat ik ook zou hebben gezegd als gewone burger. Iemand kan zeggen: dat zou je als president niet moeten zeggen. Maar dat kan me niet schelen, omdat mijn standpunten niet zijn veranderd.'' Wel benadrukte Trump dat hij niet zal ingrijpen bij de Fed. ,,Ik laat ze doen wat zij het beste vinden.''