Nieuws/Financieel
2327547
Financieel

BAM bouwt hoofdkantoor bank in Kiel

Bunnik - BAM mag het nieuwe hoofdkantoor van de Investitionsbank Schleswig-Holstein in Kiel neerzetten. Opdrachtgever Rimota Verwaltungsgesellschaft heeft de bouw en het onderhoud gegund aan BAM Deutschland, het Duitse utiliteitsbouwbedrijf van de beursgenoteerde bouwer en dochter BAM Immobilien-Dienstleistungen. De contractsom bedraagt ruim 90 miljoen euro.

Het gaat om twee gebouwen van vijf verdiepingen met kantoorruimte voor 650 medewerkers en een loopbrug tussen de panden ter hoogte van de derde verdieping. Ook komt er een ondergrondse parkeergarage bij. De bouw gaat van start in de eerste helft van 2019. Naar verwachting zal het project in de eerste helft van 2021 zijn voltooid.

BAM heeft tevens een opdracht binnengehaald van de gemeente Putten. Het bouwbedrijf gaat samen met aannemersbedrijf Van Norel het gemeentehuis van de Gelderse plaats renoveren. Bij de renovatie wordt onder meer de indeling van het pand uit 1976 onder handen genomen. Zo worden de centrale ontvangsthal en hoofdingang verplaatst. Tegelijkertijd komt er een vernieuwd klimaatsysteem. BAM en Van Norel gaan in september aan de slag. De verbouwing moet binnen circa een jaar zijn afgerond. Financiële details van deze laatste klus zijn niet bekendgemaakt.