Nieuws/Financieel
2328829
Financieel

Honeywell krikt verwachtingen nog verder op

Morris Plains - Het Amerikaanse industrieconcern Honeywell krikt zijn verwachtingen voor de omzet en winst in heel 2018 nog verder op. Volgens het bedrijf werd een uitstekend tweede kwartaal gedraaid, mede dankzij de sterke vraag naar zijn producten vanuit de luchtvaartindustrie, zoals vliegtuigmotoren en cockpitonderdelen.

Honeywell rekent nu op een omzet van 43,1 miljard tot 43,6 miljard dollar, van een eerder voorspelde 42,7 miljard tot 43,5 miljard dollar. Ook de winst per aandeel zal hoger uitvallen dan eerder werd geraamd, aldus Honeywell. De verwachtingen voor het hele jaar zijn nu al drie keer opwaarts bijgesteld.

De omzet in het tweede kwartaal steeg met 8 procent tot 10,9 miljard dollar, met een nettowinst van bijna 1,3 miljard dollar. Honeywell levert ook producten voor bijvoorbeeld de transportsector en bouw. Het concern werkt aan een opsplitsingsplan, waarbij de divisies op het gebied van woningbouw en transportsystemen worden verzelfstandigd. Dat proces wordt naar verwachting tegen het einde van het derde kwartaal afgerond.