Nieuws/Financieel
2329692
Financieel

Cijfers Manpower stellen teleur

Amsterdam - De groei van uitzendbedrijf Manpower is beleggers flink tegengevallen. De derde uitzender ter wereld haalde in het tweede kwartaal een omzet van $5,7 miljard, en een winst per aandeel op $2,17.

Zelfs de meest pessimistische analisten hadden die cijfers hoger ingeschat. Ondanks de omzetgroei van 9,3%, gecorrigeerd voor valutaeffecten 4,5%, zetten handelaren het aandeel bij de opening dan ook 4,8% lager.

Manpower-topman Jonas Prising spreekt niettemin van „solide resultaten” in het tweede kwartaal en een „goede” eerste helft van 2018. Hij is ook positief over de toekomst. „We verwachten dat de aangepaste winst per aandeel in het derde kwartaal zal liggen in de bandbreedte 2,37 tot 2,45 dollar, inclusief een geschatte ongunstige valuta-impact van 5 dollarcent”, aldus de uitzendbaas. Ook dat cijfer is lager dan analisten in eerste instantie verwachtten.

Manpowers concurrent Randstad komt dinsdag met zijn cijfers over het tweede kwartaal. De schok van het bedrijf uit Milwaukee dreunt ook in Amsterdam na: op het Damrak verloor Randstad na het bekend worden van de Manpower-cijfers een volle 3%.