Nieuws/Financieel
2329740
Financieel

Vooruitblik beursweek: cijfers, rente en groei

Amsterdam (DFT) - Op het Damrak komt het kwartaalcijferseizoen deze week goed op stoom, met dagelijks cijfers van hoofdfondsen. Beleggers kijken verder uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en cijfers over de Amerikaanse economische groei.

Medisch technologiebedrijf Philips bijt op maandag de spits af met zijn kwartaalverslag. Dinsdag is het de beurt aan uitzendconcern Randstad.

Woensdag volgt vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield. Die dag komen mogelijk ook interessante macro-economische cijfers, over het Duitse ondernemersvertrouwen (IFO) respectievelijk de verkoop van nieuwe woningen in de Verenigde Staten.

Voor beleggers wordt het vooral vanaf donderdag interessant, met voorbeurs cijfers van Nederlands grootste beursconcern Shell. Ook telecombedrijf KPN opent de boeken. ’s Middags komt de ECB naar buiten met zijn rentebesluit en de toelichting daarop. Economen verwachten geen renteverhoging. Bankpresident Draghi gaat mogelijk in op de gevolgen van de extra Amerikaanse heffingen. Uit de Verenigde Staten komt nieuws over de werkloosheidsaanvragen plus cijfers van internetgigant Amazon en chipreus Intel.

Vrijdag is het op het Damrak tijd voor cijfers van Philips’ voormalige lampendivisie Signify. Voorbeurs komt Frankrijk met groeicijfers over het tweede kwartaal. In het eerste kwartaal groeide de economie slechts 0,2% op kwartaalbasis. De France centrale bank rekent op een verbetering tot 0,4%. Om half drie Nederlandse tijd komt het cijfer over de Amerikaanse economische groei in het tweede kwartaal. Economen rekenen gemiddeld op een groei op jaarbasis van 4%, de sterkste groei sinds 2014.