Nieuws/Financieel
2332106
Financieel

Staking vrachtafhandelaar Schiphol

Amsterdam - Werknemers van Menzies World Cargo (MWC) op Schiphol leggen zaterdagmiddag opnieuw het werk neer. Dit is de tweede actie in hun strijd voor een goede cao.

De werkonderbrekingen vinden plaats tijdens de ploegendiensten van 13.00 tot 15.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur. De werknemers eisen onder meer een loonsverhoging van 3,5%.

Sinds juli 2016 is er geen nieuwe cao bij MWC afgesproken en ontvingen de medewerkers alleen een inflatiecorrectie. „De vrachtafhandelaars op Schiphol concurreren met elkaar door te bezuinigen op personeel”, stelt vakbondsbestuurder van FNV Luchtvaart Egon Groen.

Volgens de FNV heeft die strategie nergens toe geleid. De vakbond vindt een cao voor de hele sector de beste oplossing. „Dit leidt tot een sterkere marktpositie voor de bedrijven en betere arbeidsvoorwaarden voor de werknemers. Een sector-cao zoals we ook onlangs met de werkgevers in de passagiers- en bagageafhandeling zijn overeengekomen”, aldus Groen.

Door de staking kunnen sommige vrachtvliegtuigen niet vertrekken, omdat ze geen lading hebben. Vliegtuigen die binnen komen worden niet gelost. Passagiers hebben geen last van de staking omdat het alleen om vrachtvluchten gaat.