2332151
Financieel

Sparen en huizen blijven trekken

Amsterdam - Nieuws dat de portemonnee raakt mocht zich op veel belangstelling verheugen, gezien de best gelezen artikelen van DFT.nl de afgelopen week.

Het nieuwe dieptepunt voor spaarders was het meest gelezen artikel. ING maakte bekend de rente nog lager te zetten. Een andere kwestie die veel mensen in de portemonnee zullen voelen, is die van het pensioen. Hoewel het wat beter gaat, hangt korten veel pensioenfondsen nog steeds boven het hoofd.

Woningmarkt

Ook de woningmarkt blijft de gemoederen bezig houden. Het blijkt voor veel consumenten steeds lastiger om een woning te kopen maar voor starters is het bijna helemaal onmogelijk. Het enige wat helpt, is zorgen dat je als starter voldoende spaargeld achter de hand hebt.

Een dag geen nieuws over Trump is een dag niet geleefd. De president van Amerika heeft overal een mening over, zo ook over de boete die Google heeft gekregen. En die mening was, zoals vaker het geval, niet mals.

Komt er eindelijk rust als het gaat om het langlopende dossier van de pakketbezorgers en PostNL? Al jaren klagen de bezorgers over hun beloning.

Voetbal

De woningmarkt in de Randstad was al een tijdje oververhit en de consument heeft daar wel een beetje genoeg van.

Onze oosterburen hebben het niet makkelijk. Het voetbalelftal liet het afweten tijdens het afgelopen wereldkampioenschap en nu moet Duitsland zich voorbereiden op nog zwaardere tijden.

Ook makelaars hebben het niet makkelijk, klik maar op de eerder genoemde artikelen over de woningmarkt en je weet waarom. En dan is er ook nog gedoe over het al dan niet juist opgeven voor het aantal vierkante meters van een woning. Wat betreft gedoe, dat is er ook tussen franchisers en de Hema. Het zou de Hema onverkoopbaar maken.