Nieuws/Financieel
2335629
Financieel

Belegger helpt BinckBank aan hogere winst

AMSTERDAM - Omdat klanten meer zijn gaan beleggen, noteerde online broker BinckBank over de eerste zes maanden van dit jaar een hogere winst.

Mede dankzij de opbrengst van €8,1 miljoen via de verkoop van het meerderheidsbelang in Think ETF Asset Management, kwam de nettowinst bij BinckBank over het eerste halfjaar van 2018 uit op €22,2 miljoen. De winstsprong van 947% vergeleken met dezelfde periode uit 2017 geeft wel een vertekend beeld, omdat sinds de jaarwisseling andere boekhoudregels gelden.

Het aantal handelende beleggers kende bij BinckBank in de eerste zes maanden van dit jaar een flinke stijging. Waar het aantal transacties een jaar geleden met 3% daalde naar 3,8 miljoen, daar kwam de teller ditmaal uit op 4,9 miljoen. Dit is een stijging van 29%. BinckBank stelt dat vooral in Italië ‘records zijn gevestigd’.

Het geadministreerd vermogen van BinckBank nam het afgelopen halfjaar met 9% toe, tot €26,8 miljard. De kosten bij het bedrijf daalden in deze periode flink. Waar een jaar geleden nog 93 cent aan kosten werd gemaakt per verdiende euro, daar kwam dit over de eerste zes maanden van dit jaar uit op 73 cent.

Het interim-dividend over de eerste helft van dit jaar is vastgesteld op €0,13 per aandeel. Over dezelfde periode van 2017 was dit nog een schamele €0,03.