Nieuws/Financieel
2336104
Financieel

'Autonome groei Philips zwakker dan gedacht'

Amsterdam - De autonome groei bij Philips was wat zwakker dan gedacht. Dat schrijft Berenberg in een reactie op de maandag gepubliceerde cijfers van het zorgtechnologieconcern.

De autonome groei bedroeg 4 procent, terwijl de consensus van analisten lag op 4,7 procent. Bij de tak voor persoonlijke verzorging had Philips wat tegenwind in China, door een lagere vraag naar luchtzuiveringssystemen en voorraadkwesties. Volgens Berenberg kunnen beleggers wat winst nemen na de flinke opmars van het aandeel Philips sinds het begin van het tweede kwartaal. Het advies staat op buy met een koersdoel van 40 euro.

ING wijst eveneens op de wat mindere autonome groei, maar stelt dat de winstmarge iets beter uitvalt dan gedacht. De bank gaf aan dat de belangrijke divisie voor medische beeldsystemen goed draait, met een sterke orderontvangst. Het advies is buy met een koersdoel van 32 euro.

Philips noteerde maandagochtend omstreeks 09.40 uur 2,9 procent lager op 35,62 euro. Daarmee was het aandeel de sterkste daler in de AEX-index.