2337546
Financieel

Koopadvies voor aandeel Adyen: €719

Zakenbanken verschillen van mening over de toekomstige waarde van het aandeel Adyen. Keefe, Bruyette & Woods is het meest optimistisch over de betalingsdienstverlener uit Amsterdam. De Amerikaanse bank hanteert een koopadvies voor het aandeel Adyen, inclusief een koersdoel van €719.

Adyen ging vorige maand naar de Amsterdamse beurs tegen een introductiekoers van €240. Sindsdien liep de koers snel op. Het aandeel stond maandagochtend op bijna €600.

Opmerkelijk

Morgan Stanley, JPMorgan, Citigroup en ABN Amro begeleidden de beursgang van Adyen, dat onlinebetalingen verwerkt voor klanten als de Bijenkorf, Netflix, Ebay en Spotify. Opmerkelijk is dat de analisten van deze banken inmiddels ook koersdoelen hanteren die vele malen hoger liggen dan de €240 waartegen het fintechbedrijf naar het Damrak ging.

JPMorgan zit met een koersdoel van €636 het hoogst in de boom. ABN Amro en Citigroup zien de beurskoers van Adyen naar €600 stijgen, terwijl Morgan Stanley uitgaat van €570.

Halfjaarcijfers

Om meer te kunnen zeggen over de werkelijke waarde van het aandeel Adyen, kijken analisten uit naar de halfjaarcijfers van het bedrijf. Die verschijnen op woensdag 22 augustus.