Nieuws/Financieel
2338583
Financieel

Wakkerpolis mag doorgaan met claim tegen NN

Amsterdam - De stichting Wakkerpolis mag namens 400.000 woekerpolisklanten doorprocederen tegen Nationale-Nederlanden. Wakkerpolis heeft een schadeclaim ingediend wegens de verkoop van ongeveer 500.000 beleggingsverzekeringen. Dat meldt Amweb.nl.

Wakkerpolis procedeert tegen Nationale-Nederlanden (NN) namens 400.000 klanten die vanaf 1990 samen 500.000 beleggingsverzekeringen sloten. Het gaat om polissen onder 44 labels. Volgens de claimstichting heeft NN klanten niet correct voorgelicht over de eerste kosten. Dat zou tot een gemiddelde schade van €6.500 per polis leiden, schrijft Amweb.nl.

Polishouders

NN probeerde bij de rechtbank Rotterdam te voorkomen dat het in deze collectieve claim terecht zou komen en voerde daarvoor diverse argumenten aan. Volgens de verzekeraar dient Wakkerpolis vooral het eigen belang en niet dat van de polishouders, zo blijkt uit het nog niet gepubliceerde vonnis. Daarnaast noemt NN de procedure overbodig. Dit omdat er al twee andere collectieve woekerpoliszaken (van Stichting Woekerpolis.nl en Consumentenbond) tegen NN lopen.

Volgens de rechtbank zijn die echter niet identiek en vormt dat geen belemmering voor een derde collectieve zaak tegen NN.