Nieuws/Financieel
2339539
Financieel

Frituurvet trekt investeerders

Vet van frituur profijtelijk als biodiesel.

Vet van frituur profijtelijk als biodiesel.

De Simadan Group, verwerker van frituurvet tot biodiesel met 280 werknemers, wordt verkocht aan investeringsmaatschappijen.

Vet van frituur profijtelijk als biodiesel.

Vet van frituur profijtelijk als biodiesel.

Dat meldt het bedrijf maandagmiddag.

Parcom koopt van Simadan - dat vorig jaar een jaaromzet van ongeveer €300 miljoen en €52 miljoen aan bedrijfsresultaat heeft geboekt - de bedrijfsonderdelen Rotie (frituurvet) en Noba (vet voor dierproducten).

De activiteiten van Noba worden ondergebracht bij Marvesa Oils & Fats. „De combinatie zal resulteren in een leidende producent en logistieke dienstverlener van ingrediënten voor de diervoederindustrie”, aldus de bedrijven.

Groeikansen

Drie andere bedrijven gaan naar investerngsbedrijf John Swire & Sons: Biodiesel Amsterdam, Tankstorage Amsterdam en Tank & truck cleaning Amsterdam. Samen gaan die naar de grotere Britse speler Argent Energy.

Volgens directeur Louis Sciarli van de Simadan Group speelde de „verdere professionalisering en groeimogelijkheden op de lange termijn” mee bij de verkoop van de onderdelen actief in het Amsterdamse Westelijk Havengebied. Het is ruim zestig jaar werkzaam in het omzetten van restmaterialen in duurzamere producten.