Nieuws/Financieel
2339641
Financieel

Tesla bedelt wegens geldproblemen bij toeleveranciers

Tesla-topman Elon Musk

Tesla-topman Elon Musk

Amsterdam - Tesla zit in grote financiële problemen. De automaker heeft toeleveranciers zelfs gevraagd om eerder betalingen terug te storten om zijn activiteiten winstgevend te maken.

Tesla-topman Elon Musk

Tesla-topman Elon Musk

Dat blijkt uit een memo dat is ingezien door de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Een manager van Tesla vraagt de leveranciers in de memo een groot bedrag dat betrekking heeft op betalingen die helemaal teruggaan tot 2016. Volgens het memo moeten de leveranciers dit geld zien als een investering in de groei van de autofabrikant.

Tesla wil tegen de zakenkrant niets zeggen over het memo, maar geeft wel aan dat topman Elon Musk bij leveranciers grote kortingen probeert af te dwingen. De markante Teslabaas wil dat zijn bedrijf nog in het derde kwartaal winstgevend is.

Op dit moment is Tesla ver verwijderd van winst. In het eerste kwartaal van 2018 boekte de automaker zelfs een recordverlies van $710 miljoen en zag zijn kaspositie met bijna een derde verslechteren. Daarnaast kampt Tesla met productieproblemen van middenklasser Model 3. De productie van 5000 auto’s per week werd pas in de laatste week van juni gehaald, veel later dan gepland.

Beleggers schrokken van het nieuws. Het aandeel dook na opening van Wall Street direct in het rood.