Nieuws/Financieel
2340609
Financieel

Eigenaar Balr droomt van Ronaldo

Demy de Zeeuw in de Balr winkel in Amsterdam.

Demy de Zeeuw in de Balr winkel in Amsterdam.

Juramy, het bedrijf van ex-voetballer Demy de Zeeuw en zijn zakenpartners, zoekt geld voor internationale groei van kledingmerk Balr en platform 433.

Demy de Zeeuw in de Balr winkel in Amsterdam.

Demy de Zeeuw in de Balr winkel in Amsterdam.

„Het geld is bedoeld voor een verdere internationale uitrol van Balr”, vertel directeur Juul Manders. Balr is bekend van de verkoop van t-shirts en petjes, maar verkoopt ook horloges, koffers tassen en breidde recent uit in boten en auto’s en werkt nu ook aan hotels.

Behalve Balr is ook 433 onderdeel van Juramy. 433 is een grote online gemeenschap voor voetballers en fans over voetbalnieuws. 433 heeft in totaal 33 miljoen volgers en 3 miljard impressies per maand op Instagram. Juramy is vernoemd naar Juul Manders, Ralph de Geus en Demy De Zeeuw. Manders: „Wij verkopen met Balr een levensstijl, die van een voetballer”, legt Manders uit. Artikelen van Balr zitten in het hogere prijssegment en de achterban van 433 is overwegend 34-min. Onder andere Cristiano Ronaldo zou volgens Manders fan van 433 zijn.

Gregory van der Wiel en Eljero Elia, die beide met Demy de Zeeuw tot de selectie van het Nederlands elftal tijdens het WK in Zuid-Afrika in 2010 behoorden, waren jarenlang mede-investeerders. Van der Wiel verkocht onlangs zijn belang in het bedrijf aan de overige aandeelhouders. Die hebben nu een belang van 20% te koop gezet in ruil voor nieuw groeikapitaal.

Gevraagd naar welke aandeelhouders hij zoekt, antwoord Manders: „Die met een netwerk.” En daarmee doelt hij net zo lief op lieden als Ronaldo, als op gespecialiseerde venture capital-investeerders. De firma Oxeye is ingehuurd om de zoektocht naar financiers te leiden, Manders hoopt dat traject ’snel, dus binnen een half jaar’ af te ronden.

Er werken inmiddels meer dan 50 mensen fulltime voor het bedrijf, de omzet van Balr alleen al zal in 2018 boven de €18 miljoen uitkomen, schat Manders.