Nieuws/Financieel
2340949
Financieel

'Concurrentie drukt Wessanen in het nauw'

Amsterdam - Wessanen wordt ingemaakt door de concurrentie. Dat is de indruk van analisten van ING. Ze hebben hun advies voor het natuurvoedingsbedrijf daarom verlaagd naar verkopen van hold. Het koersdoel ging daarbij van 14,60 euro nar 9,90 euro.

Wessanen had afgelopen kwartaal vooral in Frankrijk te lijden van de opmars van nieuwe producenten. Wessanen wist met zijn merk Bjorg nauwelijks te profiteren van de groeiende vraag naar organische producten. In het Verenigd Koninkrijk kregen de producten van Wessanen daarnaast minder ruimte in het schap als gevolg van prijsverhogingen die het bedrijf vorig jaar doorvoerde.

Voor Wessanen waren deze ontwikkelingen vrijdag reden om zijn verwachtingen voor heel 2018 naar beneden bij te stellen. ING vond het kwartaalbericht toen meteen al erg tegenvallen. De bank wees daarbij op de zwakkere uitgaven aan reclame en promotie van merken van Wessanen in voorgaande kwartalen. De analisten denken nu dat het niet meer realistisch is om voorlopig nog veel groei bij Wessanen te verwachten.

De beurswaarde van Wessanen kreeg de afgelopen dagen flinke klappen. Wessanen zette de daling dinsdagochtend voort met een min van 2,1 procent, tot 11,38 euro. Het voedingsbedrijf verloor sinds de tegenvallende resultaten op vrijdag al meer dan 30 procent aan beurswaarde.