2342661
Financieel

Kimberly-Clark verlaagt verwachtingen

Dallas - De Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark heeft zijn winst- en omzetverwachting voor het hele jaar naar beneden toe bijgesteld. Het bedrijf kampt onder meer met gestegen grondstofprijzen, terwijl ook wisselkoerseffecten nadelig uitpakken voor het bedrijf. Daartegenover wist het bedrijf de kosten omlaag te brengen. De broekriem wordt nog verder aangehaald.

Voor het hele jaar gaat de maker van onder meer Huggies-luiers en Kleenex-tissues uit van een aangepaste winst per aandeel van minstens 6,60 dollar. Dat was eerder minstens 6,90 dollar. De omzet zal naar verwachting 1 procent hoger uitvallen, waar eerder werd gerekend op 2 tot 3 procent.

Kimberly-Clark sloot het tweede kwartaal af met een omzet van 4,6 miljard dollar. Dat betekende een stijging van 1 procent op jaarbasis, welke volledig op het conto kwam van wisselkoerseffecten. In de voorbije maanden wist het bedrijf 150 miljoen dollar aan kosten te besparen. Via aandeleninkoop en dividend werd nog eens 575 miljoen uitgekeerd aan aandeelhouders.