Nieuws/Financieel
2351362
Financieel

'Aalberts deed het onderliggend wel goed'

Amsterdam - Industrieel toeleverancier Aalberts Industries heeft in de eerste helft van het jaar iets minder gepresteerd dan analisten van ING hadden voorzien. Toch vinden de marktvorsers dat de resultaten van het bedrijf er onderliggend sterk uitzien.

De omzet en operationele winst van Aalberts waren iets lager dan de ramingen bij de bank. Volgens ING is dit vooral te wijten aan desinvesteringen bij Aalberts om het portfolio te optimaliseren. Daar tegenover stond dat de winst per aandeel en de ebita-marge juist weer hoger uitkwamen dan voorzien.

Verder verraste Aalberts de kenners bij ING in positieve zin met de opbrengsten die op eigen kracht werden binnengehaald. Met name bij de divisie Industrial Technology gingen de zaken erg goed.

Koopadvies

De voorspelling van Aalberts zelf dat het bedrijf voor de rest van het jaar ook nog winstgevende groei voorziet, komt bij ING dan weer niet als een verrassing. Het viel de deskundigen bij de bank wel op dat de de nettoschuld van Aalberts nog een stuk hoger is dan ze zelf hadden ingeschat.

ING handhaaft zijn koopadvies voor Aalberts, met een koersdoel van 47,25 euro. Het aandeel stond donderdagochtend na een klein uur handelen 2,2 procent lager op 39,55 euro. Daarmee was Aalberts de sterkste daler in de AEX.