Nieuws/Financieel
2352946
Financieel

Pharming vreest concurrerend product niet

Pharming zal niet sterk geraakt worden door de eventuele toelating van een concurrerend product tegen angio-oedeem op de Amerikaanse markt. Deze verwachting sprak financieel directeur Robin Wright uit tijdens de conference call naar aanleiding van de vanochtend gepubliceerde halfjaarcijfers.

De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft nog precies een maand om zich uit te laten over het medicijn Lanadelumab. „Goedkeuring zal uiteraard tot verschuiving in de marktaandelen leiden. Maar het andere minder goed werkende medicijn van Shire zal dit veel sterker voelen dan middelen van andere bedrijven zoals Pharming”, aldus Wright.

Tijdens de conference call was er voorts veel aandacht voor de goedkeuring voor Ruconest als preventief middel tegen angio-oedeem, dat leidt tot abrupt optredende zwellingen van weefsel op bijvoorbeeld handen of in de nek. Topman Sijmen de Vries heeft er veel vertrouwen in deze op 21 september van de FDA te zullen krijgen. Hij wijst erop dat er nog geen middel op de markt is dat zowel preventief werkt als de aanvallen behandelt.

Hoewel zowel de omzet als de winst in het tweede kwartaal nauwelijks afweek van die in het eerste kwartaal, reageerden beleggers positief op het kwartaalrapport. De volumegroei van 8% viel goed evenals de prognose dat de patiëntenaantallen gestaag zullen blijven groeien, mede dankzij de uitbreiding van het verkoop- en marketingteam.