Nieuws/Financieel
2356140
Financieel

'Resultaten Beter Bed bijzonder zwak'

Amsterdam - De resultaten die Beter Bed vrijdag publiceerde waren bijzonder zwak. Dat schrijven analisten van NIBC. Kenners van ING en KBC Securities vinden de cijfers eveneens tegenvallen.

De omzet van de beddenmaker kwam lager uit dan de kenners hadden voorzien. Dat het bedrijf een brutoverlies in de boeken zette, kwam ook als een verrassing, aldus de kenners. Met name in Duitsland, de grootste markt voor Beter Bed, ging het slecht in de nasleep van een gifschandaal met schuimmatrassen.

,,De resultaten komen als een echte schok gezien de omvang van het brutoverlies en de onzekerheid met betrekking tot de kosten die moeten worden gemaakt om het tij te keren in Duitsland", schrijft NIBC.

Voorzichtig

Ook bij KBC wijzen ze op de zwakke prestaties in Duitsland, maar de kenners hielden al wel rekening met de mindere resultaten. De komende tijd zullen de problemen op de grootste markt voor Beter Bed nog wel doorwegen in de resultaten, zo is de verwachting.

Volgens ING ontbreekt het vooralsnog aan vooruitzichten op termijn. Het bedrijf belooft in het laatste kwart van het jaar met een strategie-update te komen. KBC wijst er op dat investeerders voorzichtig zullen zijn, tot het moment dat er meer duidelijk is over de te voeren strategie.

Hold

ING houdt vast aan een advies hold met een koersdoel van 13 euro. NIBC hanteert een koopadvies met een koersdoel van 13,50 euro. KBC verlaagde zijn koersdoel tot 7 euro en hanteert een hold-advies op Beter Bed.

Het aandeel Beter Bed stond vrijdag omstreeks 10.20 uur bijna 7,1 procent lager op 6,26 euro.