Nieuws/Financieel
2364595
Financieel

'Marges pijnpunt voor Heineken'

Amsterdam - De mindere vooruitzichten voor de winstmarges van Heineken zijn een pijnpunt voor de brouwer. Dat schrijven kenners van Jefferies en UBS in een reactie op de halfjaarresultaten van de brouwer. KBC Securities wijst ook op de marges, maar spreekt ook van een solide volumegroei.

Heineken verlaagde zijn verwachtingen voor de marges als gevolg van onder meer prijsdruk van grondstoffen en wisselkoerseffecten. Volgens de kenners van Jefferies waren de cijfers van Heineken goeddeels als verwacht. De brutowinst viel tegen en daarmee lijkt het waarschijnlijk dat het aandeel aan waarde zal inleveren.

Die lezing hebben ook de kenners van UBS. De lagere winstmarge kan volgens de Zwitserse bank een negatief effect van circa 3 procent hebben op de jaarwinst.

Doorsnee solide

Volgens KBC waren de resultaten van Heineken in doorsnee solide. Qua winstmarges was er zeker sprake van enige teleurstelling bij de Belgen.

Jefferies en UBS hanteren een koopadvies op Heineken. KBC hanteert het advies accumulate. Het aandeel Heineken stond maandag kort na de openingsbel 5,4 procent lager op 87,42 euro.