Nieuws/Financieel
2364977
Financieel

'Israëlische aankoop Takeaway positief'

Amsterdam - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com doet een goede zet met de overname van zijn Israëlische branchegenoot 10bis. De grootste toegevoegde waarde van de onderneming uit Tel Aviv zit in haar expertise op de zakelijke markt voor maaltijdbestellingen, schrijft ING in een analistenrapport.

10bis verzorgt ook bestellingen van particulieren, maar is voornamelijk actief in de verwerking van bestellingen van bedrijven. Takeaway.com richt zich nu nog uitsluitend op consumenten, maar wil met de overname bedrijfsbestellingen in andere markten mogelijk maken.

Takeaway.com financiert de overname ter waarde van 135 miljoen euro met een overbruggingslening. Die wordt op den duur vervangen door schuldfinanciering, financiering uit eigen vermogen of aan aandelen verbonden schuldfinanciering. Als de overname volledig met eigen vermogen wordt betaald, komen er volgens ING 2,3 miljoen aandelen bij. Dat is 5 procent van alle uitstaande aandelen.

ING handhaaft zijn buy-advies en koersdoel van 65,00 euro. Het aandeel Takeaway.com stond maandag omstreeks 10.40 uur 0,9 procent hoger op op 59,20 euro.