Nieuws/Financieel
2366473
Financieel

Wall Street staat voor drukke cijferweek

New York - De aandelenbeurzen in New York staan maandag voor een rustige opening. Beleggers verwerken onder meer de kwartaalcijfers van machinebouwer Caterpillar en gegevens over de huizenmarkt, die na de openingsbel volgen. Later deze week barst het cijfergeweld weer in alle hevigheid los met onder meer Apple, Procter & Gamble, Tesla, DowDuPont, GoPro en Kraft Heinz op de agenda.

Caterpillar sloot het tweede kwartaal af met fors meer winst op een flink hogere omzet. 's Werelds grootste fabrikant van graafmachines, bulldozers en mijnbouwtrucks verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar vooruitgeholpen door aantrekkende eindmarkten voor zijn producten. Vleesproducent Tyson Foods verlaagde juist zijn vooruitzichten, vooral als gevolg van de oplopende handelsspanningen.

Facebook heeft een collectieve schadeclaim van beleggers aan zijn broek gekregen vanwege de forse koersval van donderdag. Daarbij ging zo'n 120 miljard dollar aan beurswaarde in rook op. De boze aandeelhouders vinden dat Facebook hen had moeten waarschuwen.

Harley-Davidson

Casino-uitbater MGM Resorts International kondigde een samenwerkingsverband aan met het Britse GVC op het gebied van gokken op sportwedstrijden. Een eerdere uitspraak van het Hooggerechtshof maakte de weg vrij voor legalisering door individuele Amerikaanse staten. De markt voor gokken op sportwedstrijden is miljarden dollars waard.

Motorenmaker Harley-Davidson kwam met een strategie-update op de proppen. Het bedrijf gaat met lokale fabrikanten in Azië een samenwerking aan bij de productie van bepaalde motorfietsen. Verder is Harley wat terughoudender met zijn investeringen. Ook wil de motorenmaker de operationele kosten naar beneden brengen.

Starbucks

Verder lijkt het aandeel CBS verder aan waarde in te moeten leveren. Het mediaconcern verloor vrijdag al zo'n 6 procent na berichten dat topman Leslie Moonves wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. De leiding van CBS kondigde daarop een onderzoek aan. De vraag die nog boven de markt hangt is of Moonves kan aanblijven of niet.

Koffieketen Starbucks staat mogelijk voor een samenwerking met Alibaba-onderdeel Ele.me. De vermeende bundeling van krachten geldt voor bezorgingen in China.

De leidende Dow-Jonesindex sloot vrijdag 0,3 procent lager op 25.451,06 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 0,7 procent tot 2818,82 punten en technologiebeurs Nasdaq speelde 1,5 procent kwijt op 7737,42 punten.