Nieuws/Financieel
2367667
Financieel

Wegens gebrek aan inkomen uitzendkracht

Perspectiefverklaring regelmatig geweigerd

Amsterdam - Uitzendkrachten die een perspectiefverklaring willen aanvragen, krijgen deze niet allemaal. In ongeveer 5% van de gevallen wordt deze geweigerd omdat het inkomen op korte termijn niet voldoende is.

Dat meldt AMweb.nl. De perspectiefverklaring voor uitzendkrachten en andere flexwerkers is bezig aan een opmars. Tot en met juni hebben 3.500 mensen het document aangevraagd bij Randstad Nederland, inclusief Tempo-Team en Yacht. In zo’n 5% van de gevallen wordt echter nee gezegd omdat de stichting onvoldoende perspectief ziet voor een bestendig inkomen op korte termijn. Volgens Randstad komt dat omdat sommige aanvragers nog geen jaar voor het betreffende uitzendbureau werkten of omdat niet alle benodigde documenten op tijd werden aangeleverd.

Voor iedereen

Tot op heden kunnen alleen uitzendkrachten van gecertificeerde uitzendbureaus een perspectiefverklaring krijgen. Wat Randstad betreft verandert dat. „De wens is dat een perspectiefverklaring voor alle Nederlanders toegankelijk wordt”, zegt Randstad-woordvoerder Suzan Bloemscheer tegen AMweb.nl. „De arbeidsmarkt verandert ontzettend snel. Wat je steeds meer ziet is dat je met je met je eigen unieke skills over die arbeidsmarkt heen kunt bewegen. Dan is perspectief belangrijker dan terugkijken naar het verleden.”