Nieuws/Financieel
2367855
Financieel

ABN Amro slaat private bank-slag in België

AMSTERDAM - ABN Amro neemt de Belgische private bank van het Franse Société Générale over. Hiermee verdubbelt de Nederlandse bank het beheerd vermogen in België, tot boven de €12 miljard.

Via de overname versterkt ABN Amro niet alleen de marktpositie als private bank in België, maar ook als een van de marktleiders in de eurozone. De tak van ABN Amro heeft een beheerd vermogen van ruim €200 miljard. „Deze overname past perfect in onze strategie om onze positie in private banking in Noordwest Europa te versterken”, stelt Pieter van Mierlo, ceo ABN Amro Private Banking. „We kunnen onze klanten daardoor nog beter bedienen en onze activiteiten verder uitbreiden.”

De overname moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouders en mededingingsautoriteiten. ABN Amro verwacht de transactie in het eerste kwartaal van 2019 af te ronden. Welke overnameprijs is afgesproken maakte ABN Amro niet bekend. Wel heeft de aquistie volgens de bank ’naar schatting een gering effect op de CET1-kapitaal ratio’.

Solange Rouschop, ceo van ABN Amro Private Banking in België spreekt van een ’belangrijke mijlpaal’ in België: „We zijn ervan overtuigd dat we samen verder kunnen bouwen aan onze sterke private banking-propositie.”

ABN Amro noemt private banking als kernactiviteit, hoewel de bank de afgelopen perioden enkele onderdelen in de verkoop deed. Zo werd vorig jaar de private bank in Azië verkocht, gevolgd door die in Luxemburg. ABN Amro stelt zich te willen richten op ’kernlanden in Noordwest Europa’, en alleen in landen waar voldoende schaal behaald kan worden. Over twee jaar moeten alle private bank-landen op hetzelfde technische systeem draaien, en dezelfde typen producten en diensten aanbieden.