Nieuws/Financieel
2373251
Financieel

Avantium dringt verlies terug

Avantium heeft in het eerste half jaar van 2018 het verlies teruggebracht naar €6,6 miljoen. In dezelfde periode vorig jaar stond er onder de streep nog een verlies van €9,1 miljoen in de boeken.

Dat maakte het chemisch technologieconcern dinsdag nabeurs bekend.

De verbetering onder de streep was vooral te danken aan lagere kosten. Toch meldde Avantium de afgelopen periode voortgang met zijn bezigheden. Zo werd in juni begonnen met de bouw van een Nederlandse demonstratiefabriek voor de productie van biologische ethyleenglycol uit hernieuwbare suikers.

Avantium boekte in de eerste helft van dit jaar een geconsolideerde omzet van €6,4 miljoen, een stijging van 12% in vergelijking met een jaar eerder. Avantium heeft er vertrouwen in dat heel 2018 aan alle jaardoelstellingen kan worden voldaan.

Avantium wil verder samen met de Duitse chemiereus BASF een fabriek bouwen voor de ontwikkeling van het duurzame plastic PEF. Eerder dit jaar werd evenwel bekend dat de voltooiing van die fabriek waarschijnlijk nog jaren op zich laat wachten. Het bedrijf verdient op dit moment zijn geld nog voornamelijk met katalysatoren. De opbrengsten stegen van 5,8 miljoen miljoen tot 6,4 miljoen euro.