Nieuws/Financieel
2374317
Financieel

'Solide resultaten voor Aperam'

Amsterdam - Roestvrijstaalbedrijf Aperam heeft in het tweede kwartaal solide resultaten behaald, tegen een achtergrond van volatiele marktomstandigheden in Europa en Brazilië. Dat schrijft Jefferies in een rapport.

Volgens Jefferies lag het bedrijfsresultaat (ebitda) in de afgelopen periode iets hoger dan verwacht. Voor het derde kwartaal rekent Aperam wel op een daling van het resultaat ten opzichte van de voorgaande periode, maar dat heeft te maken met seizoensinvloeden. Jefferies denkt dat de consensus licht kan worden verhoogd. Volgens de zakenbank is Aperam een bedrijf met activiteiten van hoge kwaliteit. Het advies staat op buy.

AlphaValue stelt dat de cijfers van Aperam in lijn liggen met de prognoses en dat de wat zwakkere outlook geen verrassing is vanwege seizoenseffecten. Het bedrijf zou voor heel 2018 in staat moeten zijn de resultaten van vorig jaar bijna te evenaren, wat vertrouwen geeft dat Aperam goed werk levert. AlphaValue heeft ook een buy-advies.

ING laat weten dat de cijfers van Aperam iets beter waren dan gedacht, met een outlook die vertrouwen laat zien. Al met al is de bank neutraal gestemd over het bericht van Aperam. Het advies staat op hold, met een koersdoel van 50 euro.

Het aandeel Aperam noteerde woensdag omstreeks 10.25 uur een min van 0,6 procent op 40,13 euro.