Nieuws/Financieel
2374474
Financieel

'DSM profiteerde meer van vitaminentekort'

Amsterdam - DSM heeft het in de afgelopen periode beter gedaan dan verwacht, mede als gevolg van meevallers bij de vitaminetak. Die profiteerde in het tweede kwartaal meer dan voorzien van productieproblemen bij concurrent BASF, schrijven analisten van Bernstein over het speciaalchemiebedrijf.

De onderliggende resultaten waren ook goed en alle drie de divisies gingen er autonoom op vooruit. De groei van de materialentak vertraagde echter. Onzekerheid in de Europese bouwmarkt is daar debet aan, denken de kenners van Bernstein, onder meer door zwakke verkoopvolumes van verfmaker AkzoNobel.

Bij KBC Securities menen de analisten dat zelfs zonder de positieve effecten van het vitaminetekort de voedingsdivisie er goed voor staat. Bij de materialentak profiteert DSM volgens KBC van een opgewaardeerde productmix.

Omzet

ING stelt dat de omzet licht tegenviel door lager dan verwachte volumegroei bij de voedingstak. Dat zou volgens de analisten liggen aan de Nutrilon-producten. Wel verwachten de ING-kenners dat de volumes voor de babyvoeding in de tweede jaarhelft fors omhoog gaan.

Bernstein heeft het advies market-perform voor DSM. KBC hanteert een accumulate-advies met een koersdoel van 100 euro. ING volgt DSM met een buy-advies en een koersdoel van 121,45 euro. Het aandeel DSM stond woensdag rond 10.30 uur 0,8 procent in de min op 90,38 euro.