Nieuws/Financieel
2376196
Financieel

Belastingtelefoon is weer bereikbaar

Amsterdam - De Belastingtelefoon, die al weken tot maanden heel moeilijk is te bereiken, was vanmiddag twee uur uit de lucht. Het kwam door een storing, zei de fiscus. Inmiddels is de dienst weer bereikbaar.

De Belastingdienst meldde op Twitter dat de Belastingtelefoon niet bereikbaar was door een ’technische storing’.

De Belastingdienst laat via een woordvoerder weten dat de storing net voor 12.00 uur was begonnen. Niet alleen de Belastingtelefoon voor particulieren lag eruit, ook de lijn voor zakelijke bellers en de Douanetelefoon zijn getroffen.

Net na 14.00 uur was de Belastingtelefoon weer in de lucht. Wat nou exact de problemen veroorzaakte, was nog niet helemaal duidelijk.

Al tijden slecht bereikbaar

Het rommelt al een tijdje bij de Belastingtelefoon, die vorige maand in opspraak kwam door de slechte bereikbaarheid. Mensen belden tientallen keren naar de fiscus, maar kwamen niet eens in de wachtrij terecht.

Nog geen zes op de tien bellers kreeg de Belastingtelefoon te pakken, bleek uit beantwoording van Kamervragen over de problemen door staatssecretaris Snel (Financiën). Er blijken de nodige problemen te spelen bij de Belastingdienst.

Zo werken er te weinig mensen, omdat de fiscus erop had gerekend dat minder mensen zouden bellen. Daarnaast nam de dienst een nieuw uitzendbureau in arm waardoor er veel nieuwe onervaren krachten ingewerkt moesten worden.

De Belastingtelefoon kwam ook in een soort vicieuze cirkel terecht door de lange wachttijden: bellers die er eindelijk door kwamen, bleven langer aan de lijn omdat ze stoom af moesten blazen over de lange wachttijden.