Nieuws/Financieel
2377524
Financieel

Apple uitblinker op Wall Street

New York - Apple ging woensdag flink omhoog bij de opening van de beurs in New York. Beleggers waren duidelijk te spreken over de kwartaalresultaten van het techconcern. Toch kwamen de belangrijkste graadmeters op Wall Street niet veel van hun plek. Volgens kenners heeft dat te maken met de hernieuwde zorgen over de handelsspanningen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening min of meer vlak op 25.425 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2820 punten en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,4 procent bij op 7702 punten.

Apple klom meer dan 4 procent. Het technologieconcern voerde zijn resultaten afgelopen kwartaal flink op ten opzichte van een jaar eerder. Er werd vooral geprofiteerd van goede verkopen van duurdere smartphones zoals de iPhone X. Daarnaast waren de verwachtingen positief.

Rentebesluit

De handelsspanningen blijven boven de markt hangen door nieuwe dreigementen van president Donald Trump tegen China. Trump zou importheffingen van 25 procent willen invoeren voor Chinese goederen ter waarde van in totaal 200 miljard dollar. Eerder dreigde hij nog met heffingen van 10 procent. Dinsdag werd juist nog gemeld dat er weer gesprekken zouden zijn over het voorkomen van een escalatie van de handelsoorlog.

Wall Street verwerkt tevens andere bedrijfsresultaten en macro-economische gegevens, waaronder het banencijfer van loonstrookverwerker ADP dat beter uitviel dan verwacht. Verder wachten beleggers op het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag.