Nieuws/Financieel
2380363
Financieel

Reorganisatie Siemens na lagere resultaten

München - Het Duitse industrieconcern Siemens heeft in het afgelopen kwartaal een lagere nettowinst en omzet behaald dan een jaar eerder. Wel zag het bedrijf de orderontvangst groeien en er was sprake van een verbeterd operationeel resultaat.

De nettowinst ging in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar met 14 procent omlaag tot 1,2 miljard euro. Dat kwam door hogere belastingen, kosten voor banenverlies en de scherp gedaalde winst bij de energie- en gasdivisie. Siemens is bezig bij dit onderdeel duizenden banen te schrappen. Bij de divisie die zich bezighoudt met digitalisering van industriële processen gingen de zaken uitstekend, aldus het bedrijf.

De omzet kwam 4 procent lager uit op 20,5 miljard euro, onder druk van negatieve wisselkoerseffecten. De vergelijkbare omzet bleef stabiel. Operationeel steeg het resultaat met 2 procent tot 2,2 miljard euro. Het concern uit München zag de orderontvangst met 16 procent groeien tot 22,8 miljard euro. De totale orderportefeuille ging naar het recordniveau van 132 miljard euro.

Verder gaat Siemens een reorganisatie doorvoeren waarbij onderdelen worden samengevoegd om de winstgevendheid te verhogen.