Nieuws/Financieel
2380902
Financieel

Zwakke kasstroom nekt Altice

Amsterdam - Altice Europe is iets somberder geworden over de kasgenereratie van zijn Franse activiteiten, zo blijkt uit het kwartaalrapport. In reactie hierop ging de kabel- en telecommaatschappij op de beurs hard onderuit.

Het aantal klanten op zijn veruit belangrijkste markt nam in het tweede kwartaal met 280.000 toe. De kosten om deze binnen te halen zijn echter hoog, zeker vanwege de verder toegenomen concurrentie. Daarom verwacht Altice Europe dat de kasstroom in Frankrijk dit jaar aan de onderkant van de prognose van €1,5 tot €1,6 miljard zal uitkomen.

Dat lijkt niet heel schokkend, maar het zorgt wel voor meer twijfels bij analisten en beleggers of de kabel- en telecommaatschappij zijn groeiambities zal waarmaken. Deze bestaat eruit de omzet en het resultaat op de middellange tot langere termijn te laten groeien.

Meespeelt dat Altice door zijn torenhoge nettoschuld, van €31,7 miljard op 30 juni, erg gevoelig is voor kleine tegenvallers. Met de verkoop van activiteiten tracht het bedrijf de schuldenberg terug te brengen, maar dit gaat mondjesmaat. Zo werd maandag overeenstemming bereikt over de verkoop van telecommasten in de Dominicaanse Republiek voor $170 miljoen.

Om tien over half elf stond de koers van Altice Europa 12,4% lager op €2,52.