Financieel/Ondernemen
2381141
Ondernemen

Zzp’er bouw deelt risico’s

Driebergen - Zelfstandige ondernemers in de bouw kunnen sinds deze maand gebruikmaken van Sharepeople, een netwerk om het risico op arbeidsongeschiktheid te delen.

Voor maximaal €125 per maand zijn deelnemers verzekerd van een inkomen bij ziekte gedurende twee jaar.

Sharepeople is vorig jaar opgericht als alternatieve arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor zzp’ers in de dienstverlening. „Maar de vraag is het grootst bij zzp’ers in zware beroepen”, vertelt oprichter Cosmas Blaauw. „Afgelopen mei en juni hebben we met succes een pilot gedaan met Zelfstandigen Bouw.”

Met de inleg van €125 wordt de uitkering aan zieke deelnemers betaald. Hiermee is een ziektepercentage van 6,25% gedekt. Als er minder zieken zijn, houden deelnemers geld over dat ze vrij kunnen besteden. Zijn er helemaal geen zieken, dan betalen deelnemers alleen €120 gebruikskosten per jaar. Blaauw verwacht dat de maandelijkse kosten gemiddeld onder de €80 zullen blijven

„Daarmee is ons product minimaal de helft goedkoper dan een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering.” Als het ziektepercentage hoger is dan de dekking, daalt het uitgekeerde bedrag.