Financieel/Geld
2382350
Geld

Facebook is miljoenen kwijt aan beveiliging Zuckerberg

Zwaar beveiligd.

Zwaar beveiligd.

Amsterdam - Facebook gaat nog eens $10 miljoen uitgeven aan de persoonlijke beveiliging van Mark Zuckerberg. Het sociale netwerk was daar vorig jaar ook al $7,3 miljoen aan kwijt, meldt persbureau Bloomberg.

Zwaar beveiligd.

Zwaar beveiligd.

Daarmee is Zuckerberg de best beveiligde ceo van de vijfhonderd grootste beursgenoteerde bedrijven in de VS. Niet alleen het huis van de Facebook-oprichter wordt beveiligd, hij heeft ook altijd een pluk bodyguards om zich heen. Bovendien moet de op vijf na rijkste persoon op aarde ook op reis worden beveiligd. Sinds 2013 heeft Facebook al bijna $25 miljoen aan de beveiliging van zijn topman uitgegeven.

Andere ceo’s zijn een stuk goedkoper uit, blijkt uit de overzichten die Amerikaanse bedrijven verplicht openbaar moeten maken. De persoonsbeveiliging van Warren Buffett, de ’superbelegger’ aan het hoofd van Berkshire Hathaway, kost maar $375.000. Het kost $1,6 miljoen om de rijkste man op aarde, Amazon-ceo Jeff Bezos, te beveiligen. De beveiliging van Lloyd Blankfein, de hoogste baas bij Goldman Sachs, kost $63.000.