Nieuws/Financieel
2385150
Financieel

Groeiversnelling bij Fagron in Amerika

Nazareth - Fagron heeft zijn opbrengsten in het eerste halfjaar op eigen kracht flink opgevoerd. Volgens de toeleverancier aan apotheken ging het in alle regio's de goede kant op. Daarbij was sprake van een groeiversnelling in Noord- en Zuid-Amerika in het tweede kwartaal.

De omzet kwam uit op 230,9 miljoen euro, 5 procent meer dan in de eerste helft van 2017. De autonome omzetgroei tegen constante wisselkoersen steeg met 8,5 procent. Vooral bij de steriele activiteiten in de Verenigde Staten gingen de opbrengsten hard omhoog, met een plus op eigen kracht van wel 27,5 procent. Fagron verwacht de positieve trend van het eerste halfjaar in de tweede helft van 2018 te kunnen voortzetten.

Het bedrijfsresultaat (ebit) daalde wel in de eerste zes maanden, met dik 10 procent naar 34,5 miljoen euro. Onder de streep bleef 18,8 miljoen euro over, tegen een nettowinst van 21,1 miljoen euro een jaar terug.

In het tweede kwartaal zijn tevens goede vorderingen gemaakt met de integratie van het Amerikaanse Humco, dat begin april door Fagron werd overgenomen. In het derde kwartaal zullen naar verwachting de eerste producten van Humco in Europa en Zuid-Amerika op de markt komen.