Nieuws/Financieel
2388184
Financieel

Kleine plussen bij opening Wall Street

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten geopend. Beleggers verwerkten nieuwe dreigementen van China in het grote handelsconflict met de Verenigde Staten. Ook ging de aandacht uit naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,1 procent hoger op 22.525 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2829 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom ook 0,1 procent, tot 7810 punten.

China gaat importheffingen invoeren voor in totaal 60 miljard dollar aan Amerikaanse producten als de VS hun heffingen op Chinese producten uitbreiden. Volgens het Chinese ministerie van Handel zijn die importheffingen een rationele stap en is Peking gedwongen om terug te slaan. Uit China kwam verder nog nieuws dat de centrale bank ingrijpt om speculatie op een verdere waardedaling van de Chinese munt te beperken.

Werkgelegenheid

De werkgelegenheid in de VS is in juli aanzienlijk minder sterk toegenomen dan een maand eerder. De banengroei kwam tevens lager uit dan kenners hadden voorzien. Ook blijkt dat de loongroei in 's werelds grootste economie wat is verbeterd. Beide ontwikkelingen zijn belangrijk voor het rentebeleid van de Federal Reserve.

Kraft Heinz ging bijna 4 procent vooruit. Het levensmiddelenconcern presenteerde kwartaalresultaten die de verwachtingen van het bedrijf en analisten overtroffen, ondanks een flinke daling van de nettowinst. Kraft Heinz is nu van plan stevig te investeren in nieuwe producten. Daarnaast zou het bedrijf interesse hebben in een overname van branchegenoot Campbell Soup (plus 2,6 procent).